Ryggortos & Ryggördel

Ryggortos-&-RyggördelDen som har drabbats av ont i ryggen kan ha ett behov av att få ett bra stöd. Det kan man få genom att bära en ryggortos eller ryggördel. Det kan underlätta vardagen samt minska smärta på ett bra sätt. Just att ha ont i ryggen är relativt vanligt. Orsakerna bakom kan variera. Den vanligaste smärtan brukar sitta i nedre delen av ryggen, alltså i ländryggen. En del kan få ont i bröstryggen. De allra flesta ryggsmärtor går över av sig självt. Ibland kan det dock behövas behandling. Den som har ont i ländryggen kan ha det på olika sätt. Det kan vara en svag värk som sedan ökar gradvis, samt även ökar när ryggen belastas. Det kallas för lumbago, alltså vanlig ryggvärk. Det kan vara skönt då med en ryggortos eller ryggördel för att avlasta ryggen en del. Andra sätt som det kan vara ont i ryggen på är ryggskott eller att det är ischias.

Ont i bröstrygg

Ont-i-bröstryggOm du har ont i bröstryggen så visar det sig genom att du har ont mellan dina skulderblad. Många gånger beror detta på spänningar i muskler. Det kan även vara från skelettet. Denna smärta strålar från ryggen fram mot bröstet och det blir värre när du rör på armar och nacke. Denna smärta är viktig att vara uppmärksam på, de det även kan indikera hjärtinfarkt, kärlkramp eller blodpropp i lungan. Därmed är det bra att direkt kontakta sjukvården om du har dessa smärtor.

Göra själv när du har ont i ryggen

Det är bra att ändå röra på sig trots smärta i rygg. Därmed är det inte fel att satsa på ryggortos eller ryggördel. Det gör att du kan fungera bättre utan att uppleva allt för stark smärta. Sedan kan göra egna övningar, använda en kudde under svanken när du vilar och äta receptfria värktabletter.

Ryggkorsett LordoLoc

Ryggkorsett LordoLoc

Diskbråck

Ryggskott

Prisvärd

1.299:-

Rehband-UD-X-Stable

Rehband-UD-X-Stable

Ischias

Ont i ryggen

Lumbago

799:-

LumboLoc Forte

LumboLoc Forte

Mycket stabil

Diskbråck

Svår ryggvärk

2.999:-